2009. szeptember 7., hétfő

Eutelsat W7: Indulás november közepén


Az Eutelsat Communications bejelentette, hogy aláírták a szerződést az ILS céggel, mely szerint az Eutelsat W7 műhold egy Proton rakétán indul kitűzött pozíciója felé november közepén, Bajkonur-ból.

Eredetileg Sea Launch általi feljuttatást terveztek, de az a cég jelezte, hogy nem tudja a megállapodás szerinti időintervallumban elindítani a rakétát. Az Eutelsat-nak fontos a november közepi indulás, hogy a műhold megkezdhesse a kereskedelmi szolgáltatást az év vége előtt. Az Eutelsat fenntartja a kapcsolatot a Sea Launch céggel, hogy a későbbiekben egy másik műholdat juttassanak fel a most más által pályára állítandó W7 helyett.

Az Eutelsat W7 a keleti 36 fokra kerül, ahol a W4 műholddal együtt teljesít majd szolgálatot, megduplázva az abban a pozícióban jelenleg elérhető kapacitást. Átveszi a jelenleg a keleti 36 fokon üzemelő Eutelsat Seasat műhold feladatait, melyet a későbbiekben más pozícióba irányítanak.

Forrás: Parabola.cz

Megalakult a SES World Skies


A SES SA összevonta SES Americom és SES New Skies részlegeit, a továbbiakban SES World Skies néven működik majd. A társaság alá 25 műhold tartozik az összesen 40 darabot számláló globális SES flottából.

Az új néven tovább üzemelő társaság 6 további műhold fellövését tervezi a következő két évben, 350 alkalmazottja és 550 ügyfele van. A SES World Skies összeolvasztja a SES Americom észak-amerikai jelenlétét és a SES New Skies globális elérhetőségét egy egységes szervezetbe.

A SES World Skies műholdjai DTH szolgáltatásokat biztosítanak Amerikában, Ázsiában, Afrikában és egyéb régiókban, és különböző kommunikációs szolgáltatásokat nyújtanak emberek millióinak a világ minden sarkában.

Novembertől új DTH szolgáltató: Digital Fly Ukraine


Digital Fly Ukraine, az új DTH szolgáltatás, melyet az a KESONGS Enterprises Ltd üzemeltet, mely műsorokat készít a MyTV műholdas platform számára, 150 csatornát kínál, ebből 80-at kódoltan. A szolgáltatás igénybevételéhez a legújabb HD PVR beltéri egységeket kínálják, 500GB merevlemez kapacitással, melyekre 16 hónap garanciát vállalnak. A novemberben induló szolgáltatás az NDS kódolást fogja használni.

A szolgáltatás részletei:
  • HD DVB-S2, MPEG-4 beltéri egység
  • Sugárzás a Thor6 műholdról, a nyugati 1 fokról
  • Jelek vétele az Amos és a Sirius műholdakról is, a szolgáltatáshoz szükséges antennát 3 LNB-vel szerelik fel
  • válogatott ukrán és idegen nyelvű csatornák
  • választási lehetőség több csomag közül
  • országos lefedettség
  • EPG
  • nyelvválasztási lehetőség
Gyors fejlesztéseket ígérnek, bevezetésre kerülnek majd olyan szolgáltatások, mint a P-VOD, VOD, PPV. A későbbiekben HD csatornák is elérhetőek lesznek, új, exkluzív csatornák indulnak a MyTV előfizetőknek. Az idei évben szerződést kötők 50%-os árengedményt kapnak.

Az Alap csomag, mely 25 csatornát tartalmaz, 9 dollárba kerül havonta, a tematikus csomagok, melyek 7-9 csatornát kínálnak, 3 és 6 dollár közötti áron lesznek előfizethetők, a Teljes csomag, 80 csatorna, 22 dollárért érhető el.

Forrás: SATKurier.pl