2009. szeptember 16., szerda

Digisport teszt a Hello HD-n


A Hello HD megkezdte a DigiSport tesztsugárzását. A csatorna eddig csak a konkurens DigiTV kínálatában volt elérhető, ezen lépéssel nőtt azon háztartások száma, ahol elérhetővé válik a sportcsatorna.

Vételi paraméterek: Eurobird 9A (9° E), 12.073 GHz, vertikális polarizáció, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, service ID 43, video PID 928 (MPEG-4), audio PID még nem ismert, kódolás: Conax, ID: DigiSport teszt


Forrás: Parabola.cz

Az Eutelsat megoldotta az Eurobird 1 problémáját


Megoldódott az Eurobird 1 telekommunikációs műhold problémája, jelentette be a francia műhold üzemeltető, az Eutelsat. Az elmúlt hétvégén problémákat észleltek a transzponderek teljesítményében.

A műhold jele másfél órára teljesen elveszett, szabálytalan csökkenés volt a jelerősségben,  melyet a nézők és a szolgáltatók is jeleztek. A műhold instabil volt.

Az Eurobird 1 kulcsfontosságú műhold a brit piacon, a legtöbb FTA csatornát sugárzó Sky Digital és Freese csomagok miatt.

Forrás: Parabola.cz

Hello HD - Őszi akciók


Hello HD 2009 Őszi akciója Új ügyfelek részére

Amennyiben az új Ügyfél 2009. október 30-ig megrendeli a:

Hello Start 2.700Ft/hó


Hello1 3.990Ft/hó


vagy


Hello2 5.990Ft/hó csomagunk bármelyikét egy év hűségidő vállalásával, akkor részére a szolgáltatás aktiválásától számított 3 hónapig a HD Royal 8.990Ft értékű csomagunkat adjuk ajándékba.

A HD Royal „időkorlátos” ajándékunk tartalmazza a Hello Start, Hello1, Hello2, Extra+, Music+, Explorer+ csomagok teljes műsorkínálatát!

A Hello HD szolgáltatás egyszeri díja 24.900Ft, mely tartalmazza a Vevőegység (Set-Top boksz), illetve kültéri egység (parabola antenna+fej) teljes telepítésének és üzembe helyezésének költségét!

Hello HD 2009 Őszi akciója Meglévő ügyfelek részére

Amennyiben már meglévő Hello Start, Hello1, Hello2, előfizetéssel rendelkező ügyfelünk és 2009. október 30-ig megrendeli az Extra+ csomagot, úgy részére továbbra is 990Ft-ért biztosítjuk!


Forrás: Hello HD

Az m1 és m2 csatornákkal bővül a DVB-H mobil-televíziós kínálat


A mai naptól az m1 és m2 csatornákkal bővül az Antenna Hungária Csoport Budapesten elérhető, DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszerének kínálata, mely immáron 6 programot tartalmaz.

Servus TV HD - Teszt a keleti 19.2 fokon


Szeptember 14-én dél óta tesztel az osztrák regionális csatorna, a Servus TV HD adása az Astra 1KR műholdon.

A csatorna a Red Bull energiaitalt is gyártó céghez köthető,  sugárzása FTA lesz, tematikájába élő operaközvetítések, hangversenyek, előadóművészek munkásságát bemutató filmek tartoznak.

Vételi praméterek: Astra 1KR (19.2 ° E), 11.303 GHz, Horizontal, DVB-S2 (8PSK), SR: 22000, FEC: 2/3, ID: Servus TV HD

A csatorna hagyományos felbontású verziója ugyanezen műholdon lesz elérhető, a jelenlegi Salzburg TV helyén.

Eredetileg a csatorna indulását szeptember 14-re jelezték, de a Standard című lap szerint ezt október 1-re halasztották.

Forrás: DVBnews.pl

4,2 milliárdot spórol, vagy pazarol az MTV?


Az MTV kettes programja új műholdra költözik, ezzel együtt felére csökkentették a jeltovábbítás eddig 1,2 milliárd forintos költségét. Így elvileg hét év alatt 4,2 milliárdot spórolnak. Viszont ha másképp nézzük, pont ugyanennyit dobnak ki az ablakon, hiszen nincs is szükségük műholdhelyre.