2009. szeptember 29., kedd

Egyesül három Benelux DTH platform


Luxemburgi székhellyel megalakult az M7 Group, melynek égisze alatt egyesül 3 szolgáltató, a TéléSAT, a Canal Digitaal és a TV Vlaanderen. A társaság további területeken is terjeszkedni szeretne, melyet már meg is kezdett, a TéléSAT Luxembourg bejelentésével.

A már meglévő platformok eddigi márkanevük alatt futnak tovább, az előfizetők számára ebből a szempontból nem lesz változás.

A társaság részvényeseinek összetételéről nem hoztak nyilvánosságra adatokat.

Forrás: Broadband TV News

A Story tévé is adhatja a DVSC későbbi meccseit


Csütörtökön az Európa Liga Sporting-Hertha meccsét adja a kereskedelmi csatorna, mely a Digisporttal osztozik a jogokon.

A Story tévé sem akart futball nélkül maradni, így immár megközelítőleg tíz, magyar nyelvű csatornán látható foci. Az Európa Liga közvetítési joga akkor értékelődhet fel, ha a Debrecen kiesik az UEFA Bajnokok Ligájából, mert amennyiben ott harmadikként végez (mondjuk a Liverpool és a Lyon mögött), akkor az UEFA-kupa utódjában folytathatja a küzdelmeket, az egyenes kieséses szakaszban, melynek már csak 32 klub vág neki.

Az [origo] kérdésére a csatornánál elmondták, hogy a Story tévé 15 meccset közvetít, köztük az EL döntőjét is, a kétheti döntés pedig jórészt attól függ, mely összecsapás ígérkezik élvezetesnek, melynek van magyar érdekeltsége. A csütörtökinek akad: a képen látható Dárdai Pál a Hertha csapatát erősíti.



A DVSC mai BL-mecccsét a TV2 adja, a Digisport pedig kedden és szerdán a BL-t közvetíti szinte folyamatosan. Utóbbi csütörtökön, este héttől figyel az Európa Ligára, akkor a PSV Kolozsvár elleni meccsét teszi képernyőre, kilenctől pedig az Anderlecht-Ajax megy élőben.

Forrás: [origo]

Élő BL mérkőzések a DVB-H mobil-televíziós kínálatban


Az Antenna Hungária Csoport és a TV2 együttműködése alapján az AH elérhetővé teszi a TV2 által közvetített Bajnokok Ligája mérkőzéseket a DVB-H alapú mobil-televíziós budapesti kísérleti rendszerén.

A mai naptól az Antenna Hungária Csoport és a TV2 együttműködése alapján az AH elérhetővé teszi a TV2 által közvetített Bajnokok Ligája mérkőzéseket a DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti rendszerén. A kísérleti szolgáltatás keretében a DVB-H vevővel (például Nokia N96, stb.) rendelkező készülékek tulajdonosai szabadon, előfizetési díj nélkül nézhetik a Bajnokok Ligája TV2 csatornán elérhető meccseit.

Az Antenna Hungária Csoport tavaly decemberben indította el a DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti sugárzást, mely Budapest legnagyobb részén, még az épületeken belül is jó vételt biztosít. Az ingyenes tesztsugárzás jelenleg 6 csatornát tartalmaz, mely immár a TV2 Bajnokok Ligájának mérkőzéseivel bővül.

Forrás: Hullámvadász

Megérkezett a Thor 6 is


A Telenor bejelentése szerint a Thor 6 műhold ma biztonságban megérkezett a Kourou-i kilövőállomásra. Jelenleg a végső előkészítési munkálatai folynak, felkészítik az indulásra.

A Thor 6 a jövőre nyugdíjba vonuló Thor 3-at váltja, valamint bővíti a pozíció kapacitását(nyugati 1 fok). Egy Ariane 5 rakéta fedélzetén indul majd küldetésére, az NSS-12 társaságában, mely a napokban már megérkezett a kilövőállomásra.


Forrás: Broadband TV News

Új SPI csatornák érkeznek


Az SPI International tervei szerint a jelenlegi csatornáin felül egy HD csomagot vezet be a közép-kelet európai régióban jövőre.

Ezek a csatornák állnak előkészületben: Film Box Action HD, Film Box Classic HD, Fight Box HD, Fashion Box HD, Erox, Eroxxx.

Jelenleg csak egy csatornájuk, a Film Box HD, érhető el ebben a felbontásban, mely jelen van a magyar, lengyel, cseh és szlovák piacon is.

A bejelentés szerint a Film Box Family SD felbontású változata, mely jelenleg a lengyel nézők számára érhető el, hamarosan debütál a magyar, cseh és szlovák régióban is.

Forrás: Broadband TV News

DTH platform indul Luxemburgban


A belga DTH platform, a TéléSAT, egy különleges verzióval indul Luxemburgban, mely a Hot Bird és az Astra műholdakat egyaránt használja a csatornák továbbítására, így nyújtva alternatívát a vezetékes szolgáltatókkal szemben.

Eddig Luxemburg azon kevés európai ország közé tartozott, melynek nem volt saját DTH platformja. A legtöbb ember, bár nem túl hivatalosan, más országok szolgáltatásait nézte, mint például a Sky Deutschland vagy a CanalSat.

A szolgáltatás igénybevételéhez DVB-S2 beltéri egységet biztosítanak, a későbbiekben lesz lehetőség saját, CI-vel rendelkező set top box használatára is. A vételhez szükséges a monoblock fej is, mivel a csatornák a Hot Bird(keleti 13 fok) és az Astra(keleti 19.2 fok) pozíciókból sugároznak. A szolgáltató támogatni fogja az FTA csatornák vételét, marketingjében említi is a több, mint 800 elérhető csatornát.

A szolgáltatás indulásának hivatalos időpontját még nem jelentették be.

Forrás: Broadband TV News