2009. november 3., kedd

November 23-án indul az Eutelsat W7


Végleges az Eutelsat W7 telekommunikációs műhold indításának időpontja. Az ILS bonyolításában, egy Proton rakéta fedélzetén indul majd.

Az indítás időpontja: 2009. november 23., 15:22 CET

Az Eutelsat W7, melyet a Thales Alenia Space gyártott, a keleti 36 fokon szolgál majd, megduplázva a pozíció kapacitását.

70 Ku sávos transzponderrel rendelkezik, lefedi az orosz, szub-szaharai afrikai, európai, közel-keleti és a közép-ázsiai régiókat.

Az Eutelsat W7 az Eutelsat SESAT-ot váltja, mely 2000 óta szolgál, és melyet ezután más pozícióba irányítanak.

Forrás: Parabola.cz

A Tv2 feltámasztja a Tv3-at a nők miatt


A Tv2 tulajdonosa, a ProSiebanSat1 csoport új adót indít a magyar piacon. Már tavaly is tervben volt a nőknek szóló Fem Tv magyarországi megjelenése, de a gazdasági válság miatt el kellett halasztani az indulást. Decembertől Tv3 néven indulhat az új adó, amin várhatóan csak ismétlések lesznek az első időkben.

Már tavaly is új adót akart indítani a Tv2, de a gazdasági válság és a külföldi tulajdonos nehéz anyagi helyzete keresztülhúzta a magyar vezetők számításait: nem indult el a nőknek szóló csatorna. Most viszont annak ellenére új adóval jelentkezik a Tv2 tulajdonosa, hogy az anyacég nincs jól, és a Tv2 sem túl sikeres idén ősszel.

Ráadásul míg tavaly a tulajdonos ProSiebenSat1 csoport Norvégiában sikeres Fem Tv elnevezésű adóját adaptálták volna a magyar viszonyokhoz, most átalakult a koncepció: az új adó a Tv3 nevet kapja, akkor is, ha ez a név egyesekben különös emlékeket ébreszthet. (Tv3 néven a kilencvenes évek közepétől működő adó tulajdonosa is pályázott 1997-ben az országos földi tévéfrekvenciára, de meglepő körülmények közt alulmaradt. A Legfelsőbb Bíróságon volt már az ügy, szakértők szerint nyertek volna, amikor a tulajdonos CME 2000 februárjában úgy döntött, kivonul a magyar piacról, és a csatornát eladja a Tv2-nek és az RTL Klubnak. A két adó elosztotta egymás közt a Tv3 közel 5 milliárd forintot érő filmcsomagját, majd felszámolták a céget.)