2009. szeptember 15., kedd

A CBS hat tévécsatornát vett Európában


Az NBC és a Disney után a CBS is elkezdte európai terjeszkedését, első körben a Chellomedia hat tematikus adóját vásárolta meg.

A nagy amerikai tévéadók nem titkolt szándéka, hogy Európára is kiterjesszék befolyásukat, ennek előőrseként a Disney, a Fox és az NBC már korábban vásárolt kisebb adókat Nagy Britanniában. Az NBC például egyik sikeres kábelcsatornájának, a Sci-Fi-nek (ma már SyFy néven ismert) az angol változatát is beindította. A CBS az ő példájukat követve járt el, megkereste az USA-n kívüli legnagyobb médiakonglomerátumot, a Liberty Globalt, ami többek között a nálunk is piacvezető UPC tulajdonosa, és vett tőle hat adót.

A szerződés értelmében a Chellomedia Zone-csoportba sorolt csatornái közül a Romantica (szappanoperák), a Thriller (főleg krimik), a Horror és a Reality (valóságshow-k), valamint a Horror +1 és a Reality +1 névre hallgató adók a CBS égisze alatt, új néven sugározzák majd műsoraikat. A Chellomedia így hozzáférhet a CBS több mint 70 000 címet tartalmazó műsortárához, amiben olyan kalsszikusok szerepelnek, mint a Melrose Place, a Dynasty, a JAG, vagy a Star Trek eredeti sorozata, no meg millió tévéfilm, szappanopera és valóságshow, amelyek közül kiemelkedik a Survivor és a többszörös Emmy-díjas The Amazing Race.

A Chellomedia hazánkban sem ismeretlen, így valószínűsíthető, hogy az Európa nyugati felén elkezdett terjeszkedés előbb-utóbb bennünket is érinteni fog, és csak remélhetjük, hogy a CBS nem olyan tempóban fog neki a keleti piacok meghódításának, mint a négy új csatornát tavalyelőtt bejelentő NBC, amely azóta sem tett kézzelfogható lépést annak érdekében, hogy műsorait beindítsa.

Forrás: Index

Hello HD - Érkezik a DigiSport


A Hello HD, az esetleges NHH bírságot "bevállalva", még a holnapi BL mérkőzés kezdete előtt elérhetővé teszi előfizetői számára a DigiSport csatornát, így körülbelül 3 ezerrel nő azon előfizetők száma, akik holnap élőben tekintetik meg a DVSC mérkőzését.

"A szerdai BL fordulótól már a Hello HD –nál is elérhető a Digi Sport!
A holnapi nappal (2009-09-17) kísérleti jelleggel új csatornát indítunk, a 39-es programhelyen Digisport teszt néven. Az Extra+ csomagunkba bekerült a DigiSport, mely régi előfizetőinknek 2009.december 31-ig változatlan áron érhető el.
(2009. november 01-től új előfizetőknek az extra+ csomag ára 1.500 Ft-ra lesz.)"
A dátum terén kissé zavaros a Hello HD oldalán megjelent hír, hiszen holnap csak 16-a van.

Az elmúlt fél órában(valamikor 19:15 és 19:45 között) a Hello HD módosított az oldalán olvasható híren, jelenleg így szerepel:

"A szerdai BL fordulótól már a Hello HD –nál is elérhető a Digi Sport!
2009.szeptember 16-tól kísérleti jelleggel új csatornát indítunk, a 39-es programhelyen Digisport teszt néven.
Az Extra+ csomagunk tartalmazza a továbbiakban DigiSport-ot, mely régi előfizetőinknek változatlan áron érhető el.
(2009. november 01-től új előfizetőknek az extra+ csomag ára 1.500 Ft lesz.)"

Online nézhető sorozatok és filmek az AXN honlapján


Új szolgáltatást vezetnek be az AXN tévécsatornánál: mostantól elérhetővé teszik premierfilmjeik és sorozataik videóit a weboldalukon. A műsorokat a premiert követően egy hétig lehet megtekinteni a honlapon, méghozzá teljesen ingyen.

Az AXN weboldalán mostantól egy új szolgáltatás jelenik meg, aminek keretében a premiert követő egy hétben több, a csatornán vetített sorozat és film is teljesen ingyen megtekinthető lesz a honlapon. Mindehhez nem kell mást tenni, mint a csatorna honlapján az AXN Player menüre kattintani a felső menüsorban, és már nézhetők is a filmek és sorozatok. A lejátszó betöltéskor méri a felhasználó sávszélességét, és az ahhoz legmegfelelőbb minőségben játssza le a videót (2,5 Mbit feletti sávszélnél TV-adással megegyező minőségben és felbontásban jelenik meg a videó).

A premierfilmek közül először a Hellboy - Pokolfajzat című film nézhető meg online, de egy hétig elérhető lesz majd többek közt A megtorló, a Mona Lisa mosolya, az Idétlen időkig, a Szellemirtók II. vagy a S.W.A.T. A sorozatok közül a Ments meg!, a Pokoli elmék, valamint két debütáló sorozat, A vérfarkas, a vámpír és a szellem, illetve A hatalom hálójában legújabb epizódjai lesznek hozzáférhetők az AXN honlapján. Az AXN Player szeptemberi és októberi teljes programja a csatorna honlapján olvasható.

Forrás: EST.hu

Szerdáig már senkinek sem lesz DigiSportja


A Digi azt ígérte, sportcsatornáját bárki ingyen viheti október végéig, eddig mégsem kellett a program egyetlen konkurens szolgáltatónak sem. A három ingyenes debreceni BL-meccsért cserébe ugyanis azt várja a DigiSport hogy a szolgáltatók legalább kétéves szerződést kössenek vele.


Boom TV - Befektető kerestetik


A DTH Television Group, a román műholdas platform, a Boom TV üzemeltetője, 73 millió eurós veszteséget halmozott fel az elmúlt 3 évben. Egy jelentés szerint tartozásai meghaladják a 80 millió eurót.

Bár az izraeli tulajdonban lévő cég tavaly 18.5 millió eurós hitelt kapott az Unicredit Tiriac Banktól, érthető, hogy befektetőt keresnek a Boom TV piaci pozíciójának javításához, hiszen jelentős a verseny a román DTH platformok között. Értesülések szerint a Romtelecom, a Dolce üzemeltetője éredeklődött a Boom felvásárlása iránt, de úgy tűnik, változott a helyzet.

A Boom TV-nek megközelítőleg 300000 előfizetője van.