2009. szeptember 25., péntek

Publikusak a Life Network és az Ozone Network logói


A LifeNetwork tematikus televízió, életmódsorozatokkal, kórházi dokumentumfilmekkel, fikciós kórházsorozatokkal és játékfilmekkel, illetve a későbbiekben naponta jelentkező Life magazinnal igazi hiánypótló a televíziós piacon. A csatorna életmóddal, gyerekneveléssel, családdal, hétköznapinak tűnő, de létfontosságú problémákkal és kérdésekkel, gyógyászattal vagy éppen különleges betegségekkel foglalkozik. Mindezt informatívan, közérthető és szórakoztató formában tálalja nézőinek.

Az OzoneNetwork tematikus televízió, amely jövő évtől már a teljes műsoridőben rendszeresen képernyőre kerülő időjárás- és közlekedési jelentésekkel hiánypótló szolgáltatást jelent a televíziós piacon. Az Ozone az egyedüli csatorna, amely felvállaltan és kiemelten foglalkozik olyan globális kérdésekkel is, mint a klímaváltozás, fenntartható fejlődés, alternatív erőforrások kérdése, eltűnő világok vagy a környezettudatos életmódra nevelés.

Forrás: PORT.hu

Huszonöt milliárdot költ az AH a digitális sugárzásra


Az Antenna Hungária csoport több mint 25 milliárd forintot fordít a digitális földfelszíni műsorszóró hálózatok kiépítésére.

Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a digitális adás most a lakosság 60 százaléka számára érhető el, ez az arány az év végére 88 százalékra, 2011-re 96 százalékra nő. A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy az analóg földfelszíni adást, az unió stratégiájának megfelelően, 2012 elején Magyarországon is lekapcsolják.

Az elérhető szabadon fogható tv-csatornák száma most hét, köztük van az RTL Klub, a TV2, az M1 és az M2, valamint a Duna Tv. Ezen túlmenően három rádiót is hallgathatnak digitálisan az emberek, illetve két fizetős tv-csatornát is nézhetnek. A cél az, mondta a vezérigazgató, hogy minél hamarabb, minél több magyar és nemzetközi, ingyenes és fizetős csatornával bővítsék kínálatukat. Hozzátette, a tárgyalások már folynak, ám a potenciális partnereket nem nevezte meg.

Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató elmondta, reméli, hogy a következő hónapokban legalább egy-két ingyenes csatornát fel tudnak venni kínálatukba. Az AH digitális műsorszórásának, a MinDig TV adásainak dekódolását lehetővé tevő berendezést, a set top boxot a német anyavállalat tulajdonában lévő TechniSat Digital Hungary Abasáron is gyártja, több mint 20 alkalmazottal, illetve forgalmazza egy értékesítési csapattal.

Az eseményen bejelentették, hogy az adások nézéséhez szükséges földi televíziós dekódert az AH, a gyártó, a Credigen Bank és a BestByte disztribútor vállalat együttműködése révén hitelre, akár önrész nélkül is meg lehet vásárolni.

Forrás: eMasa

Szállításra kész a Thor 6


Hétfőn szállítják a Thor 6 műholdat az Arianespace kilövőállomására, Kourou-ba, nyilatkozta a Thales Alenia Space.

A Telenor számára épített műhold október 29-én indul egy Ariane 5 rakéta fedélzetén, állomáshelye a nyugati 1 fok lesz.

A Thor 6 a Spacebus 4000 B2 platformra épült, 36 Ku sávos transzponderrel rendelkezik. Tervezett élettartama minimum 15 év.

Forrás: Broadband TV News

Újabb sportcsatorna indul október 1-én


Sport M néven újabb magyar sportcsatorna indul október 1-én!

Az ORTT bejegyezte, indulhat az új csatorna, mely kizárólag a UPC budapesti kábelhálózatán lesz elérhető, mivel körzeti adóra kértek és kaptak bejegyzést. A Sport M a nagy testvér, a Sport 1, kiegészítő csatornája lesz, de azzal ellentétben kizárólag magyar sporteseményeket fog közvetíteni.

A csatorna a nap 24 órájában fog sugározni, programjában hetente minimum 15 óra saját gyártású műsor is helyet kap.

Forrás: ORTT