2009. szeptember 9., szerda

Európában erősen növekszik az IPTV


Világszerte erős növekedést mutat az IPTV, 11%-os növekedéssel elérte a 26.9 millió háztartást a második negyedévben, derült ki egy tájékoztatón a Broadband World Forum-on, Párizsban.

Európa a vezető az IPTV sikertörténetében, 13,631,074 előfizetővel, mely 51%-os növekedést mutat az előző év hasonló időszakához képest. 2009 második negyedévében a nyugat-európai növekedés 6% volt, ahol Franciaország "vezet", több, mint 7 millió előfizetővel. A közép-kelet európai régióban 12%-os a növekedés, sok új szolgáltatás indult a lengyel, cseh, szlovén és orosz piacon.

Amerikában is komoly fejlődést mutat az IPTV, az elmúlt évhez képest 86%-os a növekedés, amely a régió két vezető szolgáltatójának elkötelezettségének köszönhető elsősorban. Amerika átlépett egy komoly mérföldkövet, több, mint 5 millió előfizetővel, mely a világ összességének közel 20%-át teszi ki.

Ázsia is jól teljesít, 2.9 millió új előfizetővel az elmúlt évben, ebből 1.2 millió a második negyedévben.

DoQ, F&H: Kódolva


A Thor3 műholdon(0.8° W) kódolták a következő IKO tematikus csatornákat: DoQ, Fishing & Hunting, valamint a lengyel Sportklub és SportKlub+.

A csatornák a 11.747GHz, H, SR 28000, FEC 5/6 transzponderen érhetők el, DVB-S rendszerben, mostantól Conax kódolással.

Véget ért a tesztidőszak, mely alatt a nézők kódolatlanul foghatták ezen csatornákat, a DoQ és a Fishing & Hunting a továbbiakban Focus Sat előfizetéssel nézhető erről a transzponderről.

Forrás: Parabola.cz

Sea Launch - két fellövés még idén


A Sea Launch, mely csődöt jelentett idén júniusban, várhatóan októberre újraszerveződik. A tervek szerint két műholdat lőnek fel még idén, a negyedik negyedévben. Az egyik az Intelsat 15, melyet Bajkonur-ból indítanak, a másik az AMC-5R, ez a csendes-óceáni platformról kerül fellövésre.

Ezen cégnek kellett volna feljuttatnia az Eutelsat W7 műholdat is, de ezt a kitűzött határidőre nem tudták vállalni, ezért az Eutelsat Communications kénytelen volt más céggel szerződni.

A cég jelenleg intenzíven dolgozik az újraszervezésen, melynek eredményét októberben készül bejelenteni a Delaware-i csődbíróságnak. A cég vagyona 100 és 500millió dollár közötti, adósságállománya 500millió és 1milliárd közötti.

Forrás: SATKurier.pl