2009. november 4., szerda

A UPC felveszi helyettünk a műsorokat


Bármikor visszanézhető tévés műsortárat indított a kábelszolgáltató. Egyelőre csak az RTL-t lehet nézni, de már tárgyalnak más csatornákkal is.

Ezentúl nemcsak filmeket, tévéműsorokat is meg lehet nézni a UPC szeptemberben indult videótárjában. A külföldön Catch Up Tv-nek nevezett szolgáltatásban egyelőre az RTL Klub legnépszerűbb saját gyártású műsorai nézhetőek meg.

Jelenleg a Barátok közt, a Fókusz, a Vacsoracsata, a Csillag születik, a Benkő feleséget keres, az Esti showder Fábry Sándorral, a Gálvölgyi show, és a Heti hetes érhető el a rendszerben. A tárolt tévéműsorok egy része ingyenes, például a Fókusz, a többiért körülbelül 200 forintot kell decembertől fizetni. Novemberben azonban még minden műsor ingyenes.

A tévétárból megrendelt műsorok egyszeri díj fejében 24 órán át érhetőek el, és ez idő alatt korlátlanul, bármennyiszer megtekinthetőek, illetve megállíthatóak és újraindíthatóak.

Az Index információi szerint a UPC már más csatornákkal is tárgyal, úgy tudjuk, az RTL Klub mellett hamarosan az AXN és a Tv2 kínálata is elérhető lesz a rendszerben. A videótár-szolgáltatás egyelőre csak Budapesten érhető el, de januártól országosan is az lesz.

Forrás: Index

Megkezdődött az Express AM5 és AM6 gyártása


A JSC ISS - Reshetnev Company megkezdte az Express AM5 és AM6 műholdak gyártását az orosz RSCC megrendelésére. A két cég közötti szerződést augusztus 12-én írták alá, egy tender eredményeként.

Az Express AM5 a keleti 140 fokon szolgál majd, lefedve a távol-keleti régiót. Az Express AM6 a keleti 53 fokra kerül, célterülete a közép-oroszországi régió lesz.

A műholdak szolgálatba állítását 2012-re tervezik.

Forrás: Parabola.cz

A görög Nova tesztel a keleti 13 fokon


A görög DTH platform, a Nova Hellas, új transzpondert tesztel a keleti 13 fokon. Azt, melyet nemrégiben hagyott el a Magyar Televízió.

A multiplexen 7 csatorna tesztel, Irdeto 2 kódolásban, vételi paraméterek:
  • Hot Bird (13 ° E) freq 12.130 GHz, pol H SR 27500 FEC 3 / 4, DVB-S
A Magyar Televízió m2 csatornája azóta csak az új disztribúciós pozíciójából vehető, 4:3 SD, 16:9 SD és HD felbontásban, az Eurobird 9A műholdról(keleti 9 fok). Ebből a pozícióbol sugároz a Hello HD platform is.

Forrás: Parabola.cz