2009. szeptember 17., csütörtök

Év végére rentábilis lehet a Nóta TV


Év végére a tervek szerint a magyar háztartások felében fogható lesz a Nóta TV, ez pedig elég ahhoz, hogy rentábilisan működjön a csatorna – mondta Csüllög János terjesztési igazgató.

A terjesztési igazgató elmondta: a DigiTV mellett több kisebb szolgáltatóval állapodtak már meg, a két nagy kábeltársasággal még nem. Hozzátette, hogy a szeptember eleji indulásukkor elért félmillió háztartáshoz újabb 300 ezer csatlakozott az elmúlt két hétben.

Mint mondta, romániai kábelhálózatokon már foghatóak, de tervezik, hogy a 24 órás – nótát csak napi négy, popzenét viszont 12 órában kínáló – műsor elérhető lesz a többi környező országban is. Szavai szerint minden korosztályt megszólító, közép-európai szellemiségű műsort készítenek, hiszen az ilyen zenére fogékony nézők minden bizonnyal kíváncsiak a szomszéd népek muzsikájára is.

A Nóta TV szeptember eleje óta működik. Induláskor több mint félmillió háztartásban volt fogható műholdon vagy kábelhálózaton keresztül. Akkor célként azt jelölték meg, hogy olyan színvonalas szórakoztató csatornát szeretnének létrehozni, amely „a magyar előadóművészeknek és a magyar zenéknek” ad végre méltó megjelenési lehetőséget.

Forrás: eMasa

Supra KTV - Nem lesz DigiSport


Értesítjük tisztelt Előfizetőinket, hogy a DigiSport megnevezésű tematikus új sportcsatornával kapcsolatosan cégünk az alábbi álláspontot fogalmazta meg:

- Az új sportcsatorna kínálata: UEFA Bajnokok Ligája, Bundesliga, Európa Liga, Premier Liga mérkőzések elosztására ad lehetőséget a megkötött szerződések alapján. A csatorna azonban csak a 2009/2010 idényre garantálja, hogy jogtulajdonosa lesz ezeknek a bajnokságoknak. Elképzelhető, hogy a 2010/2011 idényben akár egyetlen megjelölt mérkőzés sugárzási joga sem lesz a DigiSport tulajdonában.
- A DigiSport csatornával 2 éves szerződéskötésre van lehetőség, mely szerződés megkötésére a DigiSport egyoldalú gazdasági érdekei miatt nincs lehetőségünk, így a csatornát nem fogjuk műsorkínálatunkba tenni.
- Mint ismeretes a Supra Kft, kínálatában 5 sportcsatorna szerepel. A DigiSport rendkívül magas műsordíjával a jelenlegi csomagárat nem áll módunkban megemelni, mivel azt valamennyi, a sportcsatornákat nem nézőknek is fizetniük kellene.
- A DigiSport sajnálatos módon nem járul hozzá a csatorna digitális csomagban történő értékesítésre, ahol lehetőség nyílna arra, hogy csak azok fizessenek a szolgáltatásért, akik ténylegesen igénybe is veszik azt.

Forrás: Supra KTV

Nem marad sport nélkül a Viasat3 és a TV6


A Bajnokok Ligája futballmeccsei helyett a kézilabda BL-t közvetíti a két csatorna.

A Viasat3 és a TV6 október 3-tól új műsorrend szerint közvetíti Európa legjelentősebb kézilabda-meccseit. A két csatorna eltérő nézői profilja miatt a férficsapatok összecsapásai a TV6-ra kerülnek, míg a nők vasárnap délutáni meccsei a Viasat3-on lesznek láthatóak. A más napokon, vagy esti időpontban lévő női mérkőzések pedig a TV6-ra kerülnek.

A Viasat3 korábban még a labdarúgók BL-jét közvetítette, ám a jogokat a 2008-2009-es tévés idényre átpasszolta a férfiakra fókuszáló TV6-ra. A csatorna idén is indult a hároméves jogokért, de nem tudott versenyezni a TV2 és a Digitévé ajánlataival.

Forrás: [origo]

2010-ben indul a Masat-1, az első magyar műhold


Büszkén jelentjük be, hogy több hónapos egyeztetés után sikeresen lezártuk a Masat-1 felbocsátásával kapcsolatos egyeztetéseket. Ezen a héten, 2009. augusztus 25-én érkezett vissza hozzánk az aláírt felbocsátási szerződés.
A megállapodás szerint műholdunk körülbelül 700 km magas napszinkron pályára kerül. Ez azt jelenti, hogy az egyenlítőre közel merőlegesen fog keringeni és kétszer távolabb lesz a felszíntől, mint a Nemzetközi Űrállomás (ISS).
A startra Indiában kerül sor, azonban a pontos dátum még nem ismert. A felbocsátást szervező cég 2010 második, harmadik és negyedik negyedévében keres lehetőségeket.


Forrás: BME CubeSat