2009. szeptember 23., szerda

Astra - analóg sugárzás 2012-ig


Legkésőbb 3 év múlva lekapcsolja az analóg sugárzást a SES Astra.

Az Astra elbúcsúzik az idejétmúlt analóg sugárzástól legkésőbb 2012 végéig - olvasható a társaság(Astra Deutschland) aktuális hírlevelében.

Jelenleg 38 analóg csatorna fogható az Astra-ról(keleti 19.2 fok), a CNN International kivételével mind német. A műholdas vétellel rendelkező német háztartások 74.1%-a már átállt a digitális televíziózásra. Az Astra Deutschland digitalizációs kampányt indított május elején, hogy a fennmaradó 5 millió analóg háztartás mielőbb a digitális televíziózás útjára lépjen.

A két vezető német közszolgálati csatorna, az ARD és a ZDF a hónap elején bejelentette, hogy analóg műholdas sugárzásukat 2012 elején befejezik.

Forrás: Rapid TV News

Új arcokat keresnek az új tévék


Két új televízió csatorna indul szeptember 28-án: a Life Network és Ozone Network nevű tematikus tévéket a lapunkat is kiadó társaság indítja útjára. A saját gyártású műsorok arcait ezekben a napokban választja ki a két csatorna, a Millenárison tartott casting már a második forduló volt.

Az egészséggel, betegségekkel, életmóddal, szexszel, alternatív gyógyászattal, gyerekneveléssel foglalkozó Life magazin naponta jelentkezik majd, erre egy fiút és egy lányt keres a stáb, ők elvileg hetente váltják majd egymást, de előfordulhatnak együtt is a képernyőn. Az időjárásra, klímaváltozásra, környezettudatos életmódra, közlekedésre fókuszáló Ozone Network esetében talán nehezebb a dolguk, mivel szakembereket, meteorológusokat, geológusokat kerestek, ám az ilyen végzettségű jelentkezők a képernyőn eddig nem voltak elég meggyőzőek. Találtak viszont egészen más területről érkezett srácot, egy vízimentőt, aki jó arcnak bizonyult, esélyes. Erre a csatornára négy embert keresnek.



Mivel élő adásokról van szó, fontos, hogy az új képernyős megfelelően lazán adja magát, tudjon improvizálni és megfelelően jártas is legyen az adott területen. Hatvannál több próbálkozót nézett meg a stáb az első fordulóban, jöttek újabbak is közben, összesen nyolcvan jelentkezőt már kipróbáltak.

Az általunk látott próbálkozók között volt, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós szakáról érkezett. Más modell volt korábban, vagy éppen médiában szereplőket iránytó menedzser. Akadt, aki izgalmában a csatorna nevét sem tudta kimondani, utána viszont betoppant egy kamerát soha nem látott, de jó szövegű próbálkozó. Debreczeni Zita volt az ismertebb név a második menetben (korábban a VIVA-s Kisót is tesztelték), de ő is láthatóan izgult "Az életmód, mint életvitel, az én életemben is helyet foglal", mondta egyszer, majd kuncogva kérdezte, hogy mindenkivel ennyi probléma van-e, de csak udvarias mosoly a válasz.

A második forduló lement tehát, lesz még egy-két kör, és heteken belül döntés: kik lesznek a két új csatorna arcai. Saját gyártású műsorokkal - már a hamarosan kiválasztottakkal a képernyőn - decembertől jelentkezik a Life Network és az Ozone Network, a csatornák azonban - addig film- és dokusorozatokkal - már korábban, szeptember 28-tól foghatóak.

Forrás: [origo]

BBC Entertainment - Indulás november 11-én


Elköszön a BBC Prime, a BBC Entertainment váltja az európai és a közép-keleti régióban.

November 11-én, reggel 6 órakor lesz a váltás, a nézőknek nem kell újrahangolniuk készülékeiket, a vételi paraméterekben nem lesz változás.

Az 1995-ben indult BBC Prime 12 millió háztartásban érhető el az európai és a közép-keleti régióban, a brandváltással integrálják a csatornát a BBC Worldwide globális portfóliójába, mely ezt követően ezen csatornákat kínálja: BBC Entertainment, BBC Lifestyle, BBC Knowledge, CBeebies és BBC HD.

A BBC Entertainment 2006-ban mutatkozott be az ázsiai piacon, térségünkben már Lengyelországban is jelen van.

Forrás: Digital Fernsehen

Új televíziós program Magyar Vidék Televízió néven


Új, országos televíziós programot indított a Dunavidék Regionális Televízió, amely a vidéki Magyarország, a falvak, városok, kistérségek, megyék és régiók számára kíván az elektronikus médiában nagyobb nyilvánosságot teremteni.

A Magyar Vidék Televízió önkormányzati fórummal, település-, terület- és vidékfejlesztési rovatokkal, valamint agrár-, turisztikai és közművelődési műsorokkal jelentkezik.

A heti adásokban több filmsorozat is indul: az ország kis- és középvárosait bemutató ismeretterjesztő filmek mellett az MVTV a kistérségi felzárkóztató programok modelljeivel megismertető dokumentumfilmeket is műsorára tűz. Külön rovat foglalkozik a kárpát-medencei fejlesztéspolitika kérdéseivel, az Európai Területi Együttműködés programjaival.

Az MVTV adását az Invitel InviTV országos hálózatán sugározzák és a műsorok megtekinthetők az interneten is (www.dunavidektv.hu mvtv).

Forrás: Hullámvadász