2009. október 1., csütörtök

A briteknél megkezdik a Zone csatornák átnevezését


Mint már beszámoltunk róla, szeptember közepén elkelt a Zone csatornacsalád, legalábbis a brit piacra szánt csatornái, ennek következményeként november közepétől új név alatt futnak majd tovább. Eltűnik a Zone Reality, a Zone Romantica és a Zone Thriller, helyüket a CBS Action, a CBS Reality és a CBS Drama veszi át.

A Chellomedia Zone márkanevétől még nem vesznek véglegesen búcsút, a Zone Horror és a Zone Horror +1 változatlanul megy tovább.

Az átnevezett csatornák a továbbiakban a CBS műsortárából is gazdálkodhatnak, ismert és közkedvelt sorozatok jelennek meg rajtuk.

Forrás: Parabola.cz

Magyar tartalommal új sporttévé indul októberben


Még októberben elindítja a Chello Central Europe a Sport M nevű csatornáját.

Még idén októberben elindulhat az ORTT által már bejegyzett Sport M, a Chello Central Europe új sporttévéje. A lefedettségről még nincsenek pontos adatok, csak annyit tudni, hogy a vezetők folyamatos tárgyalásban vannak a kábelszolgáltatókkal. A csatorna részéről lapunknak elmondták, hogy az új csatorna kizárólag magyar vagy magyar érdekeltségű sporteseményeket tervez sugározni, kosárlabda, vízilabda, póker mellett számos sportág helyet kaphat. Információink szerint a hazai, másodosztályú futballbajnokik is feltűnhetnek az új tévén.

A csatorna két testvére jó lefedettséggel bír: a Sport1 2,3 millió háztartásban fogható, a Sport2 adását 2,1 millió háztartásban láthatják.

Forrás: [origo]

Két csatorna megy a portugál-magyar meccsért


Az RTL Klubnak nem kell, a Digisportot érdekli, a Sport TV pedig ajánlatot is tett, közvetítenék a magyar válogatott következő selejtezőjét.

A műsorújságokban nyoma sincs sehol a jövő szombati portugál-magyar vb-selejtezőnek, a válogatott két, hazai veresége után nem kapkodnak érte a csatornák. Az elmúlt két hazai mérkőzést közvetítő RTL Klubnál azt a választ kaptuk, hogy bár a hét elején felkínálták nekik a jogokat, de nem éltek vele - országos kereskedelmi tévén sportot közvetíteni amúgy sem nyereséges, inkább imázsban jelent többet. Az RTL-en aznap, október 10-én este indul a Csillag születik, egy casting-adással, utána filmet tervez a csatorna.

A TV2-nél sem került szóba a foci, ott a Sztárral szemben című show rajtol. Az MTV financiális helyzetéről sokat írtunk a napokban, így nem meglepő, hogy ott a kétségkívül remek, ám sokszor ismételt Hamis a baba című Bujtor-film megy aznap este. Az [origo] kérdésére az Eurosport is jelezte, hogy nem közvetíti a meccset.

Információink szerint élénkebb a Digisport, Magyarországról tettek javaslatot a romániai központnak, de a nemzetközi jogok kérdésében ott születik döntés. Érdeklődésünkre a Sport TV-nél is elmondták, hogy tettek ajánlatot a jogokat birtokló SportFive-nak, várják a döntést.

Forrás: [origo]

A T-Kábel és a Dél-Vonal egyesült a Magyar Telekommal


A Magyar Telekom 2009. június 29-én tartott rendkívüli közgyűlésének határozataival összhangban 2009. szeptember 30-ával sor került a T-Kábel Magyarország Kft. (T-Kábel) és a Dél-Vonal Kft. (Dél-Vonal) jogi beolvadására a Magyar Telekom Nyrt.-be.

A beolvadást, valamint az összes többi, a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlésén hozott határozatokon alapuló cégjegyzéki változást a Cégbíróság már 2009. augusztus 31-én bejegyezte. Ennek értelmében a Magyar Telekom Nyrt. 2009. október 1-jétől a T-Kábel és a Dél-Vonal általános jogutódjává válik.

A bejegyzett és hatályossá vált egyesülés újabb jelentős lépésnek számít a Magyar Telekom Csoport integrációs folyamatában, amelynek középpontjában a szolgáltatási színvonal és az ügyfélkiszolgálás folyamatos javítása, valamint a hatékonyság növelése és a szinergiák kiaknázása áll.

Az integráció következményeként 2009. október 1-jétől a Magyar Telekom Nyrt. alaptőkéje 3 072 db részvény névértékével, 307 200 Ft-tal csökken. Ezáltal a társaság alaptőkéje 104 274 254 300 Ft-ra változik (amely 1 042 742 543 db, 100 Ft névértékű, "A" sorozatú névre szóló törzsrészvényből áll).

A Magyar Telekom teljesíti a T-Kábel és a Dél-Vonal előírt kötelezettségeit és vállalásait, így szolgáltatásait T-Home márkanéven továbbra is zavartalanul, változatlan formában és megszakítás nélkül nyújtja ügyfeleinek. Az érvényes szerződésekben foglalt kötelezettségeket automatikusan a jogutód Magyar Telekom vállalja át és teljesíti az egyesülés hatályba lépésének napjától. Az integrációval kapcsolatosan az érintett ügyfeleinket közvetlenül, részletesen tájékoztatjuk.

A Magyar Telekom Csoport kábeltelevíziós szolgáltatásait már 2008 szeptemberétől T-Home márkanév alatt nyújtja az ügyfeleknek, így az egyesülés kapcsán ebben sem lesz változás.  A T-Home szolgáltatásairól naprakész információkat nyújtunk a www.t-home.hu weboldalon, a 1412 ingyenesen hívható ügyfélszolgálati számon, valamint a T-Pont üzletekben és partnereknél.

Forrás: Magyar Telekom

Feltőkésített Heti Válasz és eltűnő Vital Tv


Tőkeemelést hajtott végre a Heti Válasz Kft.-ben a cég új tulajdonosa, az Infocenter.hu Zrt; az önálló műsorfolyam megszüntetése után pedig eltűnik a Vital Tv-t üzemeltető cég is – olvasható a HVG legújabb számában.

A Heti Válasz kiadóvállalatának jegyzett tőkéjét 15,5 millió forintról 21,5 millió forintra növelték úgy, hogy az új, 6 millió forint névértékű törzsbetétért az Infocenter.hu 230 millió forintot fizetett, s ebből 224 millió a tőketartalékba került – tudta meg a HVG.

Ezzel párhuzamosan a cég visszafizette a Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó korábbi tulajdonos, a Csemgando Kft. számlájára azt a 230 millió forintot, amit az – egy 2008 végi döntésre – a veszteségek fedezésére pótbefizetésként utalt át. A Fellegi Tamás és a koppenhágai DEFAP-csoporthoz tartozó Central Media Holding Aps kezében lévő Infocenter.hu augusztus végén vette meg a kiadót.

A Heti Válasz kiadója tavaly 851 millió forint nettó árbevétel mellett 21 milliós adózás előtti eredményt ért el. Az új médiacsoport szervező Infocenter.hu nemrég megvásárolta a veszteséges Lánchíd Rádiót is, s annak érdekeltségén, az Advenio zrt.-n át országos kereskedelmi rádiós jogra is pályázik.

Szintén a legújabb HVG-ben olvasható, hogy az Echo Hungária Tv Zrt.-be olvad a másik Széles Gábor-csatorna, a Vital Tv Zrt. Az Echo Zrt. tavaly 557 millió forint árbevétel mellett 601 milliós üzemi és 653 milliós adózás előtti veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, az Vital Tv Zrt. vesztesége pedig 380 millió forint volt miközben nettó árbevétele csak 94 millió forintot tett ki 2008-ban. A Széles-médiacégek korábban többször kaptak tőkeemelést, ám végül a tévétársaságok nem kerülhették el az összevonást. A cégcsoportba tartozó – tavaly ugyancsak veszteséges – Magyar Hírlap példányszámáról először jelentek meg auditált adatok: 2009 első félévében átlagosan 39,2 ezer példányban nyomták a lapot, s 19,5 ezer példány fogyott naponta.

Forrás: eMasa