2009. szeptember 14., hétfő

Biztos, hogy jó kezekbe került a BL közvetítések joga?


"A Bajnokok Ligája egyes meccseinek közvetítési jogát elnyerő televízió csatorna – a T-Home képviselőinek korábban tett többszöri megkeresése ellenére – csak megkésve, tegnap (szeptember 13-án) adott hivatalos ajánlatot a műsor terjesztésére vonatkozóan. Ebben azonban – a kereskedelmi csatorna által a sajtóban közöltekkel ellentétben – a műsorterjesztők számára biztosított átmeneti „ingyenességhez” rendkívül hátrányos feltételek kapcsolódnak. Emiatt a Debrecen szerdai BL mérkőzésének jogszerű műsorra tűzése – figyelembe véve a még el sem kezdett tárgyalások várható hosszú folyamatát, valamint a műsorterjesztők 30 napos előzetes bejelentési kötelezettségét az előfizetők és a hatóság felé – a T-Home televíziós szolgáltatásain (IPTV, Sat Tv és Kábel TV) a legjobb szándékunk ellenére sem lehetséges."

T-Home sajtónyilatkozat

Technikai gondok az Eurobird 1 műholdnál


Az Eutelsat gondban van. Technikai problémák merültek fel az Eurobird 1 műholdnál, mely a keleti 28.5 fokon teljesít szolgálatot, és többek közt a Sky Digital és a Freese csomagokat továbbítja. A problémát szombaton, szeptember 12-én regisztrálták, közép-európai idő szerint 23:24-kor.

Körülbelül 90 perces volt a teljes leállás, melyet több kisebb szünet követett vasárnap. Több néző jelezte, hogy több transzponder jelerőssége gyengébb, mint általában.

Az Eutelsat megerősítette a hírt, hogy az Eurobird 1 műhold instabil. Az uplink állomások gond nélkül juttatják fel a jeleket, a probléma a műholdon van. Az Eutelsat dolgozik a hiba elhárításán.

Ez a probléma a lehető legrosszabbkor jött az Eutelsat-nak, hiszen egy kulcsfontosságú szerződés aláírása előtt áll.

Forrás: Parabola.cz

Investigation Discovery - Hivatalosan is a DigiTV kínálatában


A Discovery Networks Central Europe bejelentette, hogy az ID Investigation Discovery hivatalosan is bekerült a DigiTV programkínálatába a román, magyar, cseh és szlovák előfizetők számára.

Magyarországon a csatorna a kábeles és a műholdas platformon is az alap csomagban kapott helyet.

Az ID Investigation Discovery 2008 januárjában indult az amerikai piacon, idén áprilisban debütált a közép-kelet európai régióban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.

Kódolatlan nap az HBO-n


Október 10-én szombaton az HBO, az HBO2, az HBO Comedy, a Cinemax és Cinemax2 is kódolás nélkül fogható.

Október 10-én az HBO Batmannel indít, majd jön a Tan-túra, utána pedig a Miss Pettigrew nagy napja című romantikus vígjáték. Azután a drámáznak egyet, képernyőn a Csapatszellem és a Szkafander és pillangó. Délután az Anyámon a tanárom, illetve a Törés című krimi látható, később Rob Schneider szórakoztatja a nézőket a Kegyenc fegyenc című filmben, ami ezen a napon debütál az HBO csatornán. Ezt az Erőszakik, majd a Golyózápor követi. Az HBO2-n lesz Nelly Furtado-koncert, de kalandfilm, a Beowulf - Legendák lovagja is bekerült a programba. Este fél tízkor a legújabb HBO-s sorozat, a HUNG - Neki áll a zászló (a képen) pilot epizódja, majd a hírhedt iraki diktátor életét feldolgozó saját gyártású minisorozat, A Szaddám-klán első része következik.

Az HBO vígjátékcsatornáján olyan műsorok lesznek, mint a Hajlakk, John Travoltával, vagy a Little Britain - Angolkák (furcsán időzített) karácsonyi különkiadása. A kódolatlan napon a Cinemax a Roy Bean bíró élete és kora című western-vígjátékot adja Paul Newmannel, de lesz romantikus dráma, horror, és a Kánikulai délután Al Pacinóval. A Cinemax2 az 1985-ös Bíborszín-t vetíti, többek közt, de lesz Mechanikus narancs, Eper és vér este nyolctól, a Paraszomnia pedig éjjel fél tizenkettőtől.


Forrás: [origo]

Jön a Mezzo HD


Mezzoforte lesz a neve a közismert Mezzo csatorna HD változatának.

A csatorna még az idei év vége előtt elindul, kizárólag natív HD tartalmakat fog sugározni, koncerteket és operafelvételeket a világ minden tájáról.

Novemberben a Mezzo is megújul, új logót kap, és 16:9 képarányban fog sugározni.

További újdonságokra is számíthatunk, mint például a Mezzo VOD szolgáltatás, mely egyes piacokon már elérhető, jelenleg 500 műsor közül lehet választani.