2009. október 2., péntek

T-Home néven indul az új szlovák DTH platform


Új DTH platform indul Szlovákiában, T-Home néven(az eddigi nem hivatalos hírek Magio márkanevet említettek). Az elmúlt napokban nem véletlenül került fel több csatornára a magyar T-Home csomagban cseh/szlovák hangsáv, ezek száma tovább fog emelkedni.

A Slovak Telekom által kínált szolgáltatással elsősorban azon háztartásokat célozzák meg, ahol nem érhető el a Magio IPTV platform.

A magyar T-Home által is használt DVB-S2 rendszert használják majd, azonos pozícióban, az Amos műholdról, a nyugati 4 fokon.

A szolgáltatás a szlovák piacon október közepén jelenik meg, további részleteket akkor tesznek közzé.

Forrás: Parabola.cz

Újra itt van...a zzEPG!


Megjelent a zzEPG 2.0 Beta verziója!!!

Hosszú kényszerpihenő után újra elérhető a népszerű EPG program, a zzEPG. Mint már beszámoltunk róla, sejthető volt az érkezése, bár nem ezzel a verziószámmal.

A meglévő felhasználóknak mindenképpen javasolt az új verzió telepítése, hiszen a frissítések csak ezen verzióhoz érhetők el a továbbiakban.

Mi az a zzEPG?

Egy ingyenes intelligens Műsorújság Online TV-vel és Rádióval: a több mint 60 online TV és 170 online rádió mellett a program megmutatja az aktuális és a jövőbeli TV-műsorokat, ami folyamatosan frissíthető a magyar tévéműsorokkal, lehetőség van kedvencek beállítására, és több felületen teljesen testre szabható a műsorok megjelenítése. Jelzi ha valamelyik műsorod kezdődik, de akár a meglévő TV programodat is távirányíthatod vele.

Változások listája:
  1. 2.0.0.0 BETA
  2. + Műsorajánlók a többiek kedvencei alapján a Műsorújságban, a Műsorolóban és a Műsorfigyelőben is
  3. + az Online Rádiók száma több mint 280! Ami megszűnt vagy hibás az a kukába, ami jó, az a programba került!
  4. + új hírsáv, zzEPG Híradó: válogatott érdekes hírek - a Műsoroló, Műsorújság, OnlineTV ablakban kattints a lenti, támogatói képtől balra lévő kis RSS ikonra
  5. + a friss, érdekes hírek a böngészőből is elérhetőek: hirado.tvmusor.tv
  6. + az emlékeztetőkből egy kattintással lehet csatornát váltani a kedvenc műsor csatornájára
  7. + Mai ajánlat a Vendégfogadóban
  8. + Dumafal a Műsorfigyelőben
  9. + rádiócsatornák műsorai
  10. + online rádiók megnyitása külön a médialejátszóban
  11. * az online tévék a weboldalt töltik be, így a Flash formátumú online műsor is nézhető (pl. DigiSport)
  12. * sokkal gyorsabb műsorfrissítés
  13. * átalakított főmenü, hogy netbookon, vagy kisebb minitoron is minden elférjen
  14. * javított zzEPG linkkezelés
  15. * frissített, szebb külső
  16. * a csevegődoboz és a támógatói linkek az alapértelmezett böngészőben nyílnak meg az IE helyett
  17. * a Műsorfigyelőben közkívánatra nagyobbak a betűk
  18. * csatornanév változások: ATV = Magyar ATV, Cool = Cool TV, deko = Deko TV, DUNA Televízió = Duna TV, Cartoon Network = Cartoon Network/TCM, hírTV = Hír TV, poén! = Poén, Eurosport 2 = Eurosport2
  19. # a néha hibás műsorhosszok javítva
  20. # számos egyéb hibajavítás és több tucatnyi változtatás a visszajelzések alapján

A letöltéshez mindenki keresse fel a fejlesztő honlapját, klikk ide: zzEPG

Augusztusi DTH előfizetői számok


Nyilvánosságra hozták az augusztusi DTH előfizetői számokat.

Az adatok szerint a HHD esetében nem volt lényeges változás, a UPC az előző hónapok helyben-járása után ismét több száz előfizetővel gyarapodott. A hónap nyertese a T-Home műholdas szolgáltatása, bár az előző hónapokhoz képest lassult a gyarapodás üteme. Az abszolút vesztes a DigiTV, hosszú idő után ismét 400 ezer alatti az előfizetők száma.

Kerekített előfizetői számok(változás az előző hónaphoz képest):
  • DigiTV: 396605 (-10615)
  • UPC: 183329 (+630)
  • T-Home: 111751 (+7561)
  • HHD: 2922 (-13)

Sikeres volt a Hispasat műholdjának indítása


Az Arianespace túl van a 33. egymást követő sikeres indításon, orbitális pályára állt az Amazonas 2 műhold, megnyitva az utat a Thor 6 október végi kilövése előtt. Kourou felett tiszta volt az égbolt, mikor a rakéta helyi idő szerint 18:59-kor elindult.

Az Ariane 5 rakéták idén már 7 kereskedelmi és 2 csillagászati műholdat juttattak fel, ami rekordnak számít történetükben. Az Amazonas 2 mellett, mely a latin -amerikai régiót fogja kiszolgálni, a fedélzeten volt a Comsat Bw-1 német katonai műhold is.

Az Arianespace már a következő kilövésre készül, az új rakéta a végső összeszerelési fázisban van, elhelyezik rajta a Thor 6 és az NSS-12 műholdakat.

Forrás: Broadband TV News

Szélesvásznú Duna TV-t kínál a UPC


A digitális kábeles és műholdas alapszolgáltatásban érhető el a csatorna ebben a képformátumban.

Együttműködik a UPC Magyarország és a Duna Televízió, melynek nyomán 2009. október 1-jétől a közszolgálati csatorna bizonyos műsorai 16:9-es, azaz szélesvásznú képformátumban is elérhetővé váltak a digitális kábeles és a műholdas kínálat részeként.

A magyar adások közül a Duna TV az első, amely szélesvászonra váltott, többnyire inkább külföldi, illetve nagyfelbontású (HD) csatornák nézhetőek a modern tévékészülékekhez jobban illeszkedő formátumban. A UPC közlése szerint ugyanakkor a szélesvásznú képméret helyes készülék-beállítás mellett a hagyományos 4:3 képméretű televíziókon is élvezhető marad.

A szolgáltató tervei szerint még idén megkezdi a Duna Televízió HD változatának a továbbítását is.

Forrás: Médiainfo

Saját tévén dolgozik Lagzi Lajcsi


A Nóta tévé konkurenciája lehet a trombitás zenész tervezett csatornája, mely mulatós zenével toborozna nézőket.

"Önálló tévét szeretnék létrehozni, ami nem zárja ki, hogy másnak is készítsek műsorokat. Minden adott ahhoz, hogy januártól elinduljunk, és egy megújult Dáridó-val jelentkezem majd. A régi műsor marad a Story tévén, míg egy korszerűbb, modernebb elemeket tartalmazó mulatós műsorral fogunk jelentkezni a Dáridó tévén" - nyilatkozta a Blikknek Galambos Lajos. A Story tévének készített műsor felvételei jövő héten kezdődnek, a zenész pedig megvette a TV2-től a Dáridó korábbi, 185 adásának jogait.

Kifejezetten mulatós csatorna már létezik, Nóta tévé a neve, korábban itt írtunk róla. A lakodalmas, habkönnyű muzsika hívei több kisebb televízión találnak még maguknak műsort, így a Poén csatornán nekik szól a Diridári, a Mulatós vagy a Péntek esti vigadó, az ATV-n pedig Fásy Ádám műsora, a Zeneexpressz.

Forrás: [origo]