2009. szeptember 27., vasárnap

Keleti 75 fokon az ABS 1A


A keleti 75 fokon parkolt a koreai telekommunikációs műhold, a Koreasat 2, mely új néven, ABS 1A, fog szolgálni, együtt az ABS 1-el, kiszolgálva a gyorsan növekvő közép-keleti piacot.

A Koreasat 2 eredetileg a keleti 114 fokon szolgált, majd a KT Corporation eladta az ABS-nek, így szolgálhatja ki az ABS szükségleteit a keleti 75 fokon, kapacitása 16 KU és 6 C sávos transzponder.

Az ABS 1A 1996 januárjában állt szolgálatba, elvileg elérte tervezett élettartama végét, de a becslések szerint még van 2-5 évre elegendő üzemanyaga. Üzemeltetése átmeneti megoldás, a 2012-ben érkező ABS 2 műhold váltja majd.

Forrás: Parabola.cz

2012-ben érkezik az Express AT1 és AT2


Az orosz műholdüzemeltető, az RSCC, két új műholdat, Express AT1 és Express AT2, tervez üzembe helyezni 2012-ben. A költségeket az állam és magánbefektetők állják.

A műholdak az Eutelsat W4(keleti 36 fok) és a Bonum 1(keleti 56 fok) kiváltói lesznek, hiszen azok elérik tervezett élettartamuk végét. Ezekből a pozíciókból sugároz két fontos DTH platform, az NTV Plus és a Tricolor TV.

Az Express AT1 16 Ku és 2 Ka, az Express AT2 32 ku és 2 Ka sávos transzponderrel rendelkezik majd. A becslések szerint a költségek műholdanként elérik a 100 millió dollárt.

Forrás: Parabola.cz

Új kórházsorozat, mentős hétköznapok


A lapunkat is kiadó Origo Zrt. Life Network tévécsatornája számos, magyarul még nem látott tartalommal indul hétfőn. Öt műsorba néztünk bele: akad köztük igen humoros, sokkoló, nyomasztó, de könnyed, felvilágosító jellegű is.

A szeptember 28-án induló Life Network öt központi pillérre építette fel a struktúrát. Foglalkozik babás-mamás történetekkel, tehát gyerekneveléssel, téma még a fogyókúra, és a plasztikai sebészetről is beszélnek, celebekkel vagy nélkülük. Lesz szexközpontú műsor, mely felvilágosító jellegű, és igyekszik humorral közelíteni a témához, továbbá a kórházas realityk is megjelennek a struktúrában. Ötöt néztünk ki előre, eddig egyiket sem adta hazai csatorna.