2009. október 14., szerda

Kódolatlan minicsomagok a T-Home műholdas kínálatában


2009. október 22 és 27 között a T-Home díjmentesen biztosítja műholdas előfizetői számára a Sat Kids és a Sat Globe minicsomagokat.

A Sat Kids csomagban 4 csatorna található, nevéből eredően gyermekek számára: Nickelodeon, KidsCo, Jim Jam, Boomerang. A másik, Sat Globe, minicsomag tudományos-ismeretterjesztő programokat kínál, 6 csatornával: Viasat Explorer, Discovery Science, Viasat History, History Channel, Discovery Travel and Living, Discovery World.

A szolgáltató egy különleges akcióval is kedveskedik azoknak, akik együtt rendelik meg ezt a két minicsomagot, október 15 és november 30 között, így együttes áruk mindössze bruttó 1790 Ft.

A teljes körű tájékoztatás, csomagkínálat és megrendelési feltételek tekintetében a szolgáltató honlapján tájékozódhatnak: T-Home

Nem ússzuk meg a digitális átállást


Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke szerint ahhoz, hogy a digitális műsorszórásra átállás sikeres legyen, az állam, a fogyasztó és a szolgáltató együttműködése szükséges.

Az Antenna Hungária Zrt. által csütörtökön Budapesten rendezett Digitális átállás című konferencián az elnök kifejtette, a teljes lakosságot nézve a felhasználók 61 százaléka már hallott a digitális átállásról, ám az érintetteknek, a csupán földfelszíni vétellel rendelkezőknek csak az 52 százaléka.

Az Externetnél is megjelent az IPTV


Több hazai alternatív szolgáltató után az Externet is elindította internetalapú televíziószolgáltatását, azaz az IPTV-t. A szolgáltatás műszaki hátterét ezúttal is a Magyar Telekom nyújtja.

Az Externet szolgáltatása ezért alapjaiban nem tér el lényegesen a Nord Telekom, az Enternet, a Datanet, az Interware és a T-Home IPTV-jétől. A rendszer alapját itt is az ADSL-kapcsolat adja, a technikai eszközök (vezetéknélküli hálózati elosztó és beltéri egység) is egyeznek, csupán a vevőegység menüje tér el egymástól, illetve a csatornakínálat. Az Externet előfizetői különböző csomagokban összesen több mint 80 csatornát nézhetnek.

Az IPTV-szolgáltatás általánosságban olyan kényelmi extrákat kínál az előfizetőknek, melyek feleslegessé tehetik a papíralapú műsorújságokat, illetve adott esetben a videomagnót vagy a DVD-felvevőt is nélkülözhetővé teszik. Az ügyfélhez kihelyezett beltéri egység rögzíti az élő adást a merevlemezére, a műsor megállítható, visszatekerhető, és - akár programozottan - rögzíthető is. Az elektronikus műsorújság a legtöbb csatornánál részletes információkkal szolgál a műsorok tartalmáról és a stábról, a fontosabb adatokat kereshető rendszerbe szervezi a felület.

Az Externet összesen négy alapcsomagot és kilenc minicsomagot kínál előfizetőinek, a 28 csatornát tartalmazó Univerzum csomagért 2590, a 41 csatornát nyújtó Univerzum+ csomagért 3290, a 48 csatornás Univerzum++ -ért 3610, a 62 csatornából álló Extráért pedig 4910 forintot kell fizetni. Az előfizetők számára online videotéka is rendelkezésre áll, melyből 200 és 700 forint közti kölcsönzési díj fejében tölthetők le filmek, amelyeket 6-24 órán belül többször is meg lehet nézni.

Internetalapú televíziós szolgáltatást elsőként a Magyar Telekom indított hazánkban T-Home márkanéven - később ez lett a cég összes lakossági vezetékes szolgáltatásának a márkája. A 2006-ban bevezetett rendszer eleinte számos gyermekbetegségtől szenvedett, az előfizetők száma pedig a kényelmi szolgáltatások és a versenyképes ár ellenére nem gyarapodott. A cég a tavaly bevezetett márkastratégiával komolyabb szerepet szánt az IPTV-nek, valamint nyáron nagykereskedelmi konstrukcióban is bevezette a piacra a szolgáltatást. A Magyar Telekom IPTV-ügyfeleinek száma ma becslések szerint meghaladja az ötvenezret.

Forrás: HWSW