2009. október 18., vasárnap

Megérkezett Bajkonurba az Eutelsat W7


Az új telekommunikációs műhold, az Eutelsat W7, megérkezett Bajkonurba. Egy Proton M rakéta fedélzetén startol majd, célpozíciója a keleti 36 fok, az Eutelsat Sesat műholdat váltja.

Az Eutelsat W7 műhold elsősorban az orosz, ukrán és afrikai piacokat szolgálja majd ki. A műhold jelei hazánkban is vehetőek lesznek. Az Eutelsat Sesat műholdat új pozícióba irányítják, elképzelhetően a keleti 80 fokra.

Forrás: Parabola.cz

Tesztel a Digital Fly Ukraine


A Telenor műholdján, a Thor3-on kezdte meg a tesztelést a legújabb ukrán DTH platform, a Digital Fly Ukraine. Két transzpondert használnak, különböző programokat sugároznak teszt módban.

A transzponderek DVB-S2 rendszerben üzemelnek, 8PSK modulációval. A tömörítés MPEG-4/AVC, a hang HE-AAC rendszerű.

Vételi paraméterek:
  • Thor 3, freq 12.054 GHz, pol H SR 28000, FEC 5 / 6, DVB-S2/8PSK
  • Thor 3, freq 12.380 GHz, pol V SR 28000, FEC 5 / 6, DVB-S2/8PSK
A tesztek csak ideiglenes folynak ezen a műholdon, a Thor6 üzembeállását követően a rendszeres sugárzás onnan lesz vehető.

A szolgáltató az Irdeto 2 kódolási rendszert alkalmazza majd.

Ukrajnában ez a legújabb szolgáltató, eddig ezen szolgáltatások voltak elérhetők: Poverkhnost Plus, NTV Plus, Viasat Ukraine

Forrás: Parabola.cz

Decembertől új logó a Viasat tematikus csatornáin


A Viasat3 után további két csatorna is új logót kap, december folyamán.

A napi 18 órában sugárzó Viasat Explorer, és a 24 órás Viasat History, követve a nemrégiben megújult Viasat3 csatornát, új azonosítót kap decemberben. Ezt megelőzően a társaság TV1000 csatornája is megújul novemberben, de ez nincs jelen hazánkban.

Az új azonosítók látványtervét még nem hozták nyilvánosságra.

Forrás: DVBnews.pl