2009. október 31., szombat

UPC Direct transzponder a Thor 3 műholdon


Új csatornák tűntek fel a Thor 3 műholdon, UPC Direct csomagban, a KingOfSat információi szerint.

A transzpondert nem csak a UPC Direct használja, több csatorna esetén osztozik más szolgáltatókkal(Canal Digitaal, TV Vlaanderen, TeleSat).

A csatornák kódoltak, a UPC Direct által használt Cryptoworks és Nagravision 3 mellett megtalálható az Irdeto 2 és a Mediaguard 2 is.

Vételi paraméterek:
  • Thor 3 (0.8W) - 11727.00 V - Txp: 1 - Beam: Nordic - DVB-S (QPSK) - 28000 7/8 - NID:4369 - TID:2
Elérhető csatornák:
  • Nova Sport, Animal Planet, Discovery Channel, JimJam, Disney Channel, National Geographic, HBO Comedy, Hallmark, Hustler TV, Zone Reality, Extreme Sports.

November 1-jétől mind a 9 új digitális telephelyen megkezdődnek a tesztsugárzások


Az Antenna Hungária 2009. december 1-jétől 9 új digitális telephelyen kezdi meg az előfizetési díj nélkül elérhető MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás sugárzását, ennek eredményeképpen a szolgáltatás lakossági lefedettsége 88%-ra emelkedik. Az ütemtervnek megfelelően 2009. november 1-jétől minden új digitális telephelyen elindulnak a tesztsugárzások. A novemberi tesztüzem még nem tekinthető a végleges, üzemszerű sugárzásnak, előfordulhat, hogy az egyes adók csak mérőjeleket sugároznak, vagy éppen nem sugároznak.

Az új digitális telephelyek a következők (zárójelben a csatornák, melyeken a szolgáltatás elérhető lesz)

  • Kékes (44, 69)
  • Tokaj (68, 63)
  • Pécs (52, 67*)
  • Nagykanizsa (24, 65*)
  • Vasvár (58, 68)
  • Úzd (52, 67)
  • Kiskőrös (45, 68)
  • Győr (42, 61)
  • Szeged (60, 65)

* a Nemzeti Hírközlési Hatóság kérése alapján Pécs 67. csatorna és Nagykanizsa 65. csatorna DVB-T adók tesztsugárzása csak 2009. november 15-e után indulhat, addig Pécs és Nagykanizsa körzetében kizárólag a másik multiplex (52. és 24. csatorna) tesztsugárzása indul el.

Forrás: MinDig TV

Növekvő eladások, csökkenő árak: egy MinDig TV kompatibilis készülék a legjobb karácsonyi ajándék mindenkinek


A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek eladása az előző hónaphoz képest 50 százalékkal emelkedett szeptemberben. Ezzel párhuzamosan ugyanebben a hónapban ezen készülékek átlagára 8 százalékkal csökkent, karácsonyra kiváló ajándékozási lehetőséget biztosítva mindenkinek. Amennyiben a fenti trend folytatódik, a magyar háztartások körülbelül 4 százaléka fog DVB-T-képes készülékekkel rendelkezni az év végéig. Fenti trendet az is erősíti, hogy az Antenna Hungária digitális hálózatának lakossági lefedettsége idén december 1-jétől 88 százalékra emelkedik.

A kompatibilis dekóderek eladása 77 százalékkal növekedett szeptemberben

A tartalomkínálat MinDig TV platformon történő megjelenése nyár folyamán, valamint a szeptember közepétől elindított kommunikációs kampány rendkívül kedvező hatással voltak a készülékárak alakulására, valamint a DVB-T MPEG-4 integrált televíziók, dekóderek és egyéb készülékek keresletére. Az Antenna Hungária a GfK Piackutató Intézet havi értékesítési statisztikáit is felhasználja a saját kimutatásainak összeállításához.

A legfrissebb értékesítési adatok alapján a DVB-T MPEG-4 kompatibilis készülékek (dekóderek, integrált televíziók, PCI és USB kártyák és stickek) eladása az előző hónaphoz képest 50 százalékkal emelkedett szeptemberben. Az AH a legnagyobb növekedést (+77%) a DVB-T MPEG-4 dekódereladások tekintetében mérte. Szeptember végén már a háztartások 1,7 százaléka rendelkezett DVB-T-képes eszközzel, ezek többsége HD-ready vagy full-HD integrált televíziókészülék.

8 százalékos árcsökkenés egy hónap alatt

Körülbelül 8 százalékos árcsökkenés volt tapasztalható a DVB-T MPEG-4 integrált televíziókészülékek, dekóderek és egyéb készülékek piacán szeptemberben. Tavaly decemberi adatokkal összehasonlítva – amikor a MinDig TV szolgáltatás elindult – az átlagár fenti vevőkészülékeket illetően több mint 50 százalékkal csökkent.

Amennyiben a fenti trend folytatódik, a magyar háztartások körülbelül 4 százaléka fog DVB-T-képes készülékekkel rendelkezni az év végéig, mely összhangban van a többi európai ország DVB-T készülék-elterjedési mintáival. A szolgáltatás lakossági lefedettsége 88%-ra történő emelésének, valamint a növekvő ismertség és a bővülő eszközértékesítés következtében olcsó integrált televíziókészülékek és dekóderek kerülnek a boltokba országszerte. Így gyakorlatilag minden magyar háztartásba megérkezhet a Digitális Karácsony.

Forrás: MinDig TV