2009. szeptember 18., péntek

m2 SD és HD a keleti 9 fokon


A magyar közszolgálati televízió kettes csatornája, az m2, ma megkezdte a sugárzást az Eurobird 9A műholdon, a keleti 9 fokon, mely a közeljövőben a disztribúciós pozíciója lesz.

Három verzióban is elérhető a csatorna az új pozícióban(SD, SD 16:9, HD), Eurobird 9A (9 ° E), frekvencia: 11.957 GHz, vertikális polarizáció, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S. Mindhárom verzió FTA, ugyanitt az MR3 Bartók rádió is elérhető.
  • m2 (SD) - service ID 15501, video PID 100, audio PID 101
  • m2 (SD/16: 9) - service ID 15502, video PID 200, audio PID 201
  • m2 (HD) - service ID 15551, Video PID 1100 (MPEG-4), audio PID 1101
A csatornák még a Hot Bird pozícióból, a keleti 13 fokról is elérhetők a hónap végéig. A párhuzamos sugárzás megkönnyíti a kábelszolgáltatók és az egyedi vevővel rendelkezők átállását az új pozícióra.

Forrás: Parabola.cz

Kézilabda BL: Meggondolta magát a Viasat3


A Viasat3 a Magyar Kézilabda Szövetség nyomására felülvizsgálta döntését a kézilabda-mérkőzések közvetítése ügyében.

A Viasat3 felülvizsgálta a kézilabda Bajnokok Ligája közvetítésére vonatkozó döntését, így október 3-tól továbbra is sugározza az összes női és férfi BL-mérkőzést.

A csatorna szeptember 17-én még azt kommunikálta, hogy október 3-tól új műsorrend szerint közvetíti a kézilabdameccseket. Az eredeti terv szerint a két csatorna eltérő nézői profilja miatt a férficsapatok összecsapásai a TV6-ra kerültek volna, míg a nők vasárnap délutáni meccsei a Viasat3-on lettek volna láthatók. A más napokon vagy esti időpontban lévő női mérkőzéseket pedig eleve a TV6 nézőinek szánta a Viasat3, hogy így növelje a kisebb csatorna értékét. A Magyar Kézilabda Szövetség még tegnap menten protestált, mivel a TV6 lényegesen kevesebb háztartásban fogható, mint a Viasat3.

A TV6 július végén 35 százalékos lefedettséggel bírt, ami az AGB-panelben, tehát a mérést regisztráló, kábeles háztartásokat előtérbe helyező rendszerben már 43 százalék. Mind az első, mind a második negyedévben 0,6 százalékos nézettséget szállított átlagban, tehát igen messze van a nézettebb (RTL Klub, TV2, MTV) és a középmezőnybe tartozó csatornáktól (Viasat3, Film+, Cool).

Forrás: [origo]

Tripleplay-szolgáltató lett az Interware


Három másik alternatív szolgáltató után az Interware is bevezette portfóliójába az internetalapú tévészolgáltatást, azaz az IPTV-t. A cég az új szolgáltatással egy időben módosította ADSL-portfólióját, valamint új, tévészolgáltatást, internetet és telefonszolgáltatást is magába integráló csomagokkal lépet piacra.

Az Interware a Magyar Telekom nyáron bevezetett nagykereskedelmi IPTV-csomagját értékesíti tovább új és régi előfizetőinek, a szolgáltatás tehát alapjaiban nem tér el lényegesen a Nord Telekom, az Enternet, a Datanet és a T-Home IPTV-jétől. A rendszer alapját itt is az ADSL-kapcsolat adja, a technikai eszközök is egyeznek, csupán a vevőegység menüje tér el egymástól, illetve a csatornakínálat.

Az IPTV-szolgáltatás általánosságban olyan kényelmi extrákat kínál az előfizetőknek, melyek feleslegessé tehetik a papíralapú műsorújságokat, illetve adott esetben a videomagnót vagy a DVD-felvevőt is nélkülözhetővé teszik. Az ügyfélhez kihelyezett beltéri egység rögzíti az élő adást a merevlemezére, a műsor megállítható, visszatekerhető, és - akár programozottan - rögzíthető is. Az elektronikus műsorújság a legtöbb csatornánál részletes információkkal szolgál a műsorok tartalmáról és a stábról, a fontosabb adatokat kereshető rendszerbe szervezi a felület.

Az Interware három IPTV-díjcsomagot kínál ügyfelei számára: a 24 csatornát tartalmazó Start 2500, a 48 csatornás Family 3625, a 62 csatornát kínáló Total csomag pedig 4938 forintos havidíj ellenében igényelhető, meglévő ADSL-előfizetés mellé. A szolgáltató kilenc tematikus csomagot kínál a három díjcsomag mellé, illetve már induláskor elérhető az online videotéka, melyből több száz, különböző műfajú film kölcsönözhető, 24 órára átlagosan 500 forintért.

A szolgáltató az IPTV-csomagok mellett bevezette kínálatába az 5, 10 és 15 Mbps sávszélességű új ADSL-konstrukciókat, emellett meghagyta a régi, 1 és 2 megabites alapszolgáltatásokat. Újdonság, hogy az Interware mostantól egyben, kedvezményes áron kínál IPTV, internet és telefonszolgáltatást, ezzel az alternatív távközlési cég belépett a triple play szolgáltatók táborába.

"Az Interware az IPTV szolgáltatás bevezetésével újabb lépést tett stratégiájának megvalósítása érdekében. Célunk, hogy ügyfeleinknek valamennyi elérhető technológián hasznos és versenyképes árú szolgáltatásokat nyújtsunk. Ezzel a megoldással az Interware ügyfelei minden piaci szempontból fontos szolgáltatáshoz cégünktől jutnak hozzá" - mondta el az új csomagok bejelentése kapcsán Sátor Csaba, az Interware vezérigazgatója.

 Forrás: HWSW

Új néven az Eurobird 9


A telekommunikációs műhold, az Eurobird 9, mely augusztus eleje óta a keleti 48 fokon parkol, új nevet kapott, mostantól Eurobird W48-nak hívják. Eredetileg Hot Bird 2 néven állt szolgálatba a keleti 13 fokon, majd a keleti 9 fokon folytatta munkáját Eurobird 9 néven, ahol idén tavasszal váltotta az Eurobird 9A(ex Hot Bird 7A), ezek után irányították jelenlegi pozíciójába.

A keleti 48 fok nem új pozíció az Eutelsat számára, itt szolgáltak az Eutelsat 1 és 2 műholdak, melyek kifejezetten az olasz piacot szolgálták ki.

Az Eurobird W48 1996 novemberében állt szolgálatba, már a tervezett élettartamának végén jár.

Forrás: Parabola.cz