2009. október 9., péntek

Francia nyelven is elérhető az euronews csatorna a MinDig TV-n


Az Antenna Hungária a mai naptól francia nyelven is elérhetővé tette az euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján. A nyelvválasztás lehetőségét az AH egy eddig még nem alkalmazott technikával biztosítja, a nézők ezentúl már a programlistából közvetlenül kiválaszthatják a kívánt nyelvet.

Az euronews műsora a mai naptól kibővült a francia nyelv választásának lehetőségével a MinDig TV programkínálatában. Mint ismeretes, az Antenna Hungária 2009. augusztus végétől kísérleti jelleggel elérhetővé tette az euronews programját a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. A csatorna előfizetési díj nélkül, SD felbontásban, angol, német és francia nyelven érhető el Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán.

A mostani bővítéssel az Antenna Hungária egy újfajta elérési módot tesztel az euronews csatorna különböző verziói kapcsán, a műsor három nyelvű verziója három önálló csatornaként jelenik meg a műsorlistában, így a nézők ezentúl már a programlistából közvetlenül kiválaszthatják a kívánt nyelvet. Az aktuális nyelv megnevezése a műsor nevében szerepel (EN, GER, FR) ezzel is megkönnyítve az új alkalmazás használatát.

Forrás: Antenna Hungária