2009. szeptember 10., csütörtök

Az Intelsat új szerződéseket kötött


Az Intelsat megállapodott a Globeast, Telefonica és Televisa cégekkel műholdas flottájának használatáról.

A mexikói Televisa ki akarja terjeszteni programjainak nemzetközi terjesztését. A szerződés szerint az Intelsat fogja terjeszteni a cég pay-TV programjait Európában,  az Intelsat 905 műholdról, mely a keleti 335.5 fokon található. A Televisa az Intelsat németországi Fuchsttadt-ban lévő teleport állomását használja majd az európai piac eléréséhez.

A Televisa további kapacitást kötött le az Intelsat 11 műholdon, a keleti 317 fokon, hogy új csatornákkal bővíthesse programcsomagját a latin-amerikai kábeltévé szektorban. A megállapodás további kapacitást biztosít a nyugati 99 fokon lévő Galaxy 16 műholdon is, hogy a Televisa növelhesse hazai disztribúciós lehetőségeit.

A Telefonica szintén az Intelsat 905 műholdon bérelt kapacitást, hogy a spanyol piacvezető pay-TV szolgáltatása, a Teuve, bővíthesse kínálatát az Ibériai félszigeten és a Kanári szigeteken.

A Globecast szerződés alkalmi használatú kapacitásról szól, mely magában foglalja az Intelsat  egész műholdas flottáját. A több éves szerződés lehetőséget biztosít a Globecast-nak, hogy bármikor kielégítse ügyfelei igényeit, legyen az élő sportközvetítés, különleges esemény vagy friss hír élőben. Az Intelsat 140 transzpondert tart fent a teljes flottája tekintetében, kifejezetten az alkalmi használat (OU) céljára.