2009. szeptember 17., csütörtök

Év végére rentábilis lehet a Nóta TV


Év végére a tervek szerint a magyar háztartások felében fogható lesz a Nóta TV, ez pedig elég ahhoz, hogy rentábilisan működjön a csatorna – mondta Csüllög János terjesztési igazgató.

A terjesztési igazgató elmondta: a DigiTV mellett több kisebb szolgáltatóval állapodtak már meg, a két nagy kábeltársasággal még nem. Hozzátette, hogy a szeptember eleji indulásukkor elért félmillió háztartáshoz újabb 300 ezer csatlakozott az elmúlt két hétben.

Mint mondta, romániai kábelhálózatokon már foghatóak, de tervezik, hogy a 24 órás – nótát csak napi négy, popzenét viszont 12 órában kínáló – műsor elérhető lesz a többi környező országban is. Szavai szerint minden korosztályt megszólító, közép-európai szellemiségű műsort készítenek, hiszen az ilyen zenére fogékony nézők minden bizonnyal kíváncsiak a szomszéd népek muzsikájára is.

A Nóta TV szeptember eleje óta működik. Induláskor több mint félmillió háztartásban volt fogható műholdon vagy kábelhálózaton keresztül. Akkor célként azt jelölték meg, hogy olyan színvonalas szórakoztató csatornát szeretnének létrehozni, amely „a magyar előadóművészeknek és a magyar zenéknek” ad végre méltó megjelenési lehetőséget.

Forrás: eMasa